IFAW helpt getroffen dieren na cycloon India

Noodhulpteam IFAW-WTI in actie
maandag, 21 oktober, 2013

Vorige week raasde cycloon Phailin met een verwoestende kracht over delen van India. Sindsdien is het Noodhulpteam van het IFAW druk bezig om getroffen dieren te helpen en in veiligheid te brengen. Verschillende teams werken verspreid over het land aan het voorkomen van virusuitbraken en behandelen infecties bij koeien, geiten en honden.

Samen met het Wildlife Trust of India (WTI) stelde het IFAW direct een plan op om de coördinatie met lokale overheden, dierenartsen en vrijwilligers uit de deelstaat Orissa in goede banen te leiden. Er zijn grote delen die op het eerste gezicht nauwelijks getroffen lijken, maar die voor dieren onleefbaar zijn geworden, zegt Radhika Bhagat, lid van het IFAW Noodhulpteam: “Sommige plekken lijken niet zwaar getroffen als je het vergelijkt met dorpen die vrijwel met de grond gelijkgemaakt zijn. Maar er zijn grote stukken land die overstroomd zijn met zeewater, waardoor er vrijwel geen voedsel meer beschikbaar is.”

Een van de teams is momenteel in Chilika Lake, het grootste brakwater meer van India. Daar spraken ze met lokale organisaties over de schade aan het gebied. Voornamelijk jonge vogels zijn daar het slachtoffer geworden van de tropische storm. Zo’n 600 kleintjes verloren hun beschermende nest of waren door hun verwondingen een makkelijke prooi voor de grote populatie reptielen in en rond het meer. Momenteel worden er nog 120 gewonde vogels door het Noodhulpteam gevoed en verzorgd.

Weer een ander team bezocht Rushikulya, een van de grootste broedplaatsen voor dwergschilpadden in Orissa. Het broedseizoen begint al snel en de stranden waar de schildpadden hun nesten maken, liggen vol met rommel en puin. De teams blijven voorlopig in Rushikulya, Gahirmatha en Devi om de stranden schoon te maken en de getroffen dieren van noodhulp te voorzien. 

Bekijk hier een filmpje van kleine dwergschildpadjes op weg naar zee.

Help de dieren die slachtoffer zijn van de cycloon Phailin met een donatie!

Post a comment

Mediacontact

Rob Schaap
Contact phone:
070-3355011
Mobiele telefoon:
06-24385931
Contact email:

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie