Hulp voor katten in Playa del Carmen

Als ik thuiskom na een lange dag werken, vind ik het altijd heerlijk om met mijn katten te knuffelen. Ik ben nu eenmaal gek op katten! Ik ben dan ook erg trots op de hulp die we in Playa del Carmen (Mexico) kunnen bieden aan katten.

Elke dag wordt in de kliniek van onze partnerorganisatie Coco’s Animal Welfare hulp geboden aan geredde katten. De dierenartsen verlenen medische zorg en de dieren krijgen flesvoeding. Dankzij het Cat and Kitten Program zijn inmiddels meer dan 1500 katten en kittens gered en in een nieuw gezin geplaatst.

Het mooie aan dit programma is dat we niet alleen kittens helpen, maar ook de gemeenschap betrekken bij de zorg voor kittens totdat ze geadopteerd worden; zo stimuleren we mensen om goed voor hun huisdieren te zorgen.

Coco’s is geen opvanghuis. Het is een kliniek.

Cat Day

Of iemand nu een kitten, een verwilderde kat of zelfs een heel nest jongen bij ons binnenbrengt: de dieren worden allemaal door een dierenarts onderzocht.

De mensen die de dieren in nood hebben gered, leren hoe ze hen de fles moeten geven en krijgen flesvoeding, speciale flessen en een ontwormingsmiddel mee.

Als ze groot genoeg zijn, worden de kittens gesteriliseerd.

Met dit programma zorgen we ervoor dat alle kittens helemaal gezond, gesteriliseerd, ontwormd en ingeënt zijn als ze naar hun nieuwe thuis gaan. Op die manier is ook het adoptieproces voor de redders in nood makkelijker omdat ze deze hoge kosten niet zelf hoeven te betalen. Als de kitten eenmaal is geadopteerd, kan de nieuwe eigenaar nog steeds bij de vertrouwde dierenarts terecht met gezondheidsvragen over het dier.

In deze video maak je kennis met Wendy, een kattenliefhebber en –redder die in haar eentje al meer dan duizend kittens heeft geholpen en sinds een aantal jaren gebruikmaakt van ons programma. Wendy, hartelijk bedankt voor je enorme inzet voor katten.

We bedanken ook alle medewerkers van Coco’s voor het geweldige werk dat ze doen voor kittens.

--JDLT

 

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Consulting Senior Adviseur van de CEO voor Strategische Partnerschappen en Filantropie