Hoopvol wachten op het herstel van het olifantskalfje Dhara, dat van haar kudde werd gescheiden tijdens de enorme overstromingen in India.

Er wordt een röntgenfoto van Dhara gemaakt.Dhara, een olifantskalfje is sinds 28 juni bij ons.

Toen ze vluchtte voor het dreigende water, raakte ze zwaar gewond. Dhara is een van de duizenden wilde dieren die in de problemen kwam door het stijgende water tijdens het moessonseizoen in Assam, Noord-Oost India.

Hoewel ik al honderden olifantskalfjes heb zien, is het beeld van een olifantje waar een röntgenfoto van wordt genomen door medewerkers van het IFAW en Wildlife Trust of India, toch een bijzondere ervaring.

Dhara is nog maar acht maanden oud en toen we haar vonden was ze alleen. Vermoedelijk is ze door de overstromingen gescheiden geraakt van haar kudde.

Ze is overgebracht naar IFAW’s Wildlife Rescue center in het Kaziranga National Park. De röntgenfoto liet zien dat de linkerknie van Dhara tijdens haar vlucht ontwricht is.

Een ijzeren frame is om haar poot bevestigd om de ontwrichtte knie de komende 21 dagen op haar plaats te houden. Na deze periode zullen de dierenartsen controleren of Dhara’s voorpoot goed geneest.

Dhara steekt haar kop uit het gebouw waar ze verzorgd wordt

Ook al is ze nog een klein kalfje, het kostte veel moeite om haar te verdoven, haar naar de kliniek te vervoeren, een röntgenfoto te maken en het ijzeren frame om haar been te plaatsen.

Intussen wordt ze goed in de gaten gehouden door dierenartsen, dierenverzorgers en twee vrijwilligers uit Engeland. Zij zorgen ervoor dat het kalfje negen keer per dag melk en voedselsupplementen toegediend krijgt.

Ondanks de pijn in haar voorpoot is Dhara erg actief. Ze onderzoekt haar verblijf en probeert naar buiten te kijken en als een van haar verzorgers haar komt voeden, trompettert ze er ongeduldig op los. Zelfs wanneer Dhara een van haar “babydriftbuien” heeft, is het een schattig olifantje.

Nu is het wachten op de 21e dag, de dag waarop de dierenartsen het frame zullen verwijderen en zullen beoordelen hoe het met haar poot gaat. Hopelijk zal ze voldoende hersteld zijn om weer op eigen kracht te lopen.

We houden u op de hoogte.

--SB

Reacties: 1

 
Anonymous
5 years ago

Hope everything will be all right when they remove the frame from her paw! Amazing work you do! Thanks for taking good care of our precious animals!!!

Post a comment

Deskundigen

Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Dr. Joseph Okori
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika en Hoofd Programma Natuurbehoud
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
James Isiche, Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Oost-Afrika
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Peter LaFontaine, Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie