Elke dag zou World Wildlife Day moeten zijn

Tweet deze post voor #WorldWildlifeDay -!

We moeten wildlife beschermen, het koesteren en in stand houden. Elke dag.

Laat deze dag, World Wildlife Day, ons hieraan herinneren.

Laat het ons er ook aan herinneren dat de organisaties die de taak op zich hebben genomen om wildlife te beschermen, of we ons nu richten op het behoud van leefgebieden of het redden van individuele dieren, hun verschillen opzij moeten zetten en hun krachten moeten bundelen.

Als IFAW zijn we blij dat we deel uitmaken van de Convention of International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES). Deze conventie houdt toezicht op het welzijn van dieren en planten die internationaal verhandeld worden. CITES heeft oog voor de intrinsieke waarde van het dier, en behandelt de soorten niet slechts als handelswaar.

CITES werd 41 jaar geleden opgericht als verdrag om bedreigde soorten te beschermen, het is vandaag de dag nog net zo belangrijk als toen. Het IFAW zal CITES en andere conventies blijven steunen in hun strijd voor het welzijn van wilde dieren, en erop toezien dat de diersoorten geen gevaar lopen of een wrede behandeling moeten doorstaan.

Deze wereldwijde dag is bedoeld om bewustzijn te creëren voor de problemen waar wilde dieren mee te maken krijgen en het belang om deze soorten te beschermen. Dit sluit perfect aan op het Animal Action Education-programma van het IFAW. Dit programma startte in 1993 in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels is het uitgegroeid tot een programma dat lessen samenstelt voor scholen en op deze manier meer dan 5 miljoen kinderen en leerkrachten heeft bereikt.

Onze lessen bereiken twintig landen en worden uitgegeven in veel verschillende talen, waaronder Engels, Chinees, Spaans, Duits, Frans, Nederlands, Russisch, Arabisch, Afrikaans, Hindi en Braille.

Deze lesmaterialen zijn geheel gratis en zijn te verkrijgen in print, op dvd en online. Een pakket bevat een handleiding voor de docent, lessen, werkbladen, video’s, informatieve teksten, posters en interactieve activiteiten. Sommige lessen focussen op een specifiek dier of een groep dieren zoals olifanten, tijgers, oceaanbewoners, honden en katten.

Elk jaar wordt het groter en groter, en de feedback die we krijgen is hartverwarmend. Belangrijker nog: de effecten zijn merkbaar. Onderzoekers vonden bijvoorbeeld een verband tussen dierenmishandeling en geweld tegen mensen, zij ontdekten dat het introduceren van ons lespakket voor een afname van pesten en geweld op school zorgde.

Wilde dieren hebben het jarenlang erg moeilijk gehad door exploitatie, illegale handel, het inkrimpen van hun leefgebied en andere problemen. Laten we hier verandering in brengen. Als we de toekomstige generaties de kennis en waardering meegeven van de schoonheid en de waarde van wilde dieren en hun leefgebied, dan zullen deze generaties ervoor zorgen dat het iedere dag World Wildlife Day is.

--AD

Kijk voor meer informatie over IFAW's inspanningen om wereldwijd wilde dieren te beschermen, op onze speciale pagina hierover.

 

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika
Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika
Dr. Joseph Okori
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika en Hoofd Programma Natuurbehoud
Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Jeffrey Flocken, Regiodirecteur Noord-Amerika
Regiodirecteur Noord-Amerika
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Peter LaFontaine, Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime
Country Representative IFAW Duitsland
Country Representative IFAW Duitsland
Tania McCrea-Steele, Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie