Een wonder voor 'begraafplaats honden'

Gung Dewi is een lief meisje, verlegen, zachtaardig en met een hart van goud.

Ze heeft een paar aparte kenmerken: ze gelooft dat een zwerfhond haar leven heeft gered, en ze woont op een kerkhof.

Ik weet dat dit misschien vreemd klinkt. Maar op Bali worden ongewenste honden vaak gedumpt op kerkhoven, waar ze proberen te overleven van de offers die families achterlaten voor hun doden.

Deze honden verhongeren en zijn vaak ernstig ziek omdat ze niemand hebben die voor hen zorgt. In dit geval hebben ze niemand, behalve Gung Dewi en haar familie.

Gung Dewi heeft niet altijd van honden gehouden. Een paar jaar geleden raakte ze in coma na een zwaar ongeluk. De artsen deden alles wat ze konden, maar ze reageerde niet op de behandelingen. Uiteindelijk vertelden de artsen haar ouders dat ze hun dochter mee naar huis moesten nemen om daar te sterven.

Kort nadat ze naar huis was gebracht, vond haar vader een zwarte hond aan de kant van de weg. Hij kon niet zeggen waarom, maar hij wist zeker dat hij de hond mee naar huis, naar zijn dochter, moest nemen. En toen hij dat deed... werd ze wakker.

Zij en haar familie geloven dat hond Miracle verantwoordelijk is voor haar herstel. Om iets terug te doen, zorgen ze nu voor tientallen honden in hun kleine huisje aan de rand van het kerkhof.

Omdat ze het vaak moeilijk hebben, krijgen Gung Dewi en haar familie hulp van onze partner de Bali Animal Welfare Association (BAWA), die zorgt dat de honden voedsel en medische zorg krijgen. Veel van de achtergelaten honden zijn nog maar pups, die door Gung Dewi worden verzorgd tot ze oud genoeg zijn om geadopteerd te worden.

De honden van Bali zijn geweldig en uniek. Jammer genoeg zijn veel Balinezen niet in staat om goed voor hun honden te zorgen, wat er vaak toe leidt dat de honden ziek of gewond zijn of worden achtergelaten. Dankzij ons werk met BAWA, veranderen we langzaam de houding van mensen tegenover hun honden. En dankzij Gung Dewi en haar familie, zijn al honderden honden gered, en hebben ze een fijne plek in een nieuw gezin.

--KA

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Consulting Senior Adviseur van de CEO voor Strategische Partnerschappen en Filantropie