Een leeuwin gezenderd in Nairobi National Park

Een leeuwin gezenderd in Nairobi National Park
maandag, 23 januari, 2017
Nairobi, Kenya

Kenya Wildlife Service (KWS) rustte vandaag één van de ruim dertig leeuwen in Nairobi National Park (NNP) uit met een satellietzender, zodat we haar bewegingen en locatie kunnen volgen.

De werkzaamheden op de vroege ochtend werden bijgewoond door KWS-directeur generaal Kitili Mbathi en enkele medewerkers van het IFAW, onder leiding van Steve Njumbi.

In het begin van 2016 telde de leeuwenpopulatie in het NNP 36 leeuwen, waarvan drie volwassen mannetjes, tien volwassen vrouwtjes en veel jonge leeuwen en welpjes.

Tussen 2014 en 2015 werden vijf leeuwen voorzien van een sattelietzender om hun routes en gedrag te monitoren.

KWS heeft een korte- en langetermijnplan opgesteld om de leeuwen in het park te beschermen. De plannen variëren van het onderhouden van hekken tot het actief monitoren van de leeuwenpopulatie door zenders en andere methoden.

"Het IFAW heeft tot nu toe 6 zenderhalsbanden en 18 cameravallen gedoneerd aan KWS, met een totale waarde van $ 37.000", vertelt Steve Njumbi. Het materiaal zal zorgen voor een betere monitoring van de leeuwen en meer informatie over hun gedrag.

De informatie van de zenderhalsbanden wordt doorgestuurd naar het management van het park, zij kunnen erop toezien dat de leeuwen geen gevaar lopen door af te dwalen naar bevolkte gebieden.

Generaal Mbathi feliciteerde het KWS-dierenartsenteam voor de succesvolle operatie, waarbij leeuwin Nyala uitgerust werd met een zenderhalsband.

Post a comment

Mediacontact

Jacqueline Nyagah (IFAW, East Africa)
Contact phone:
+254 722 607640
Contact email: