Een groen geluid in omroepland

Misschien ken je het wel: je zit ’s avonds na een lange werkdag lekker onderuitgezakt op de bank. Je bent helemaal klaar voor een avondje ontspannen en zet de televisie aan. Na een half uurtje zappen bekruipt je een raar gevoel: je mist iets. De talentenshows, de detectives, de spelletjes, ze kunnen niet meer bekoren. Het is tijd voor een nieuw geluid in omroepland, een groen geluid. Een omroep waar ruimte is voor documentaires, prachtige natuurbeelden en schattige dieren.

Het online platform PiepVandaag.nl start daarom een nieuwe omroep: Piep!. Piep! wil aandacht voor dieren, natuur en milieu, een groene omroep die staat voor het welzijn van dier én mens.

Piep! denkt dat er nog heel wat te leren valt van dieren en natuur. De omroep wil een breed publiek via radio en televisie diervriendelijk en milieubewust informeren, amuseren en, waar nodig, alarmeren. Er zal ruimte zijn voor nieuws en actualiteiten, entertainment, jeugdprogramma’s, documentaires en natuurfilms.

Om ook daadwerkelijk een omroep te kunnen worden, heeft Piep! voor 1 april 2014 50.000 leden nodig. Voor € 5,73 bent u al lid en helpt u mee om omroepenland diervriendelijker en duurzamer te maken. Nog beter: de € 5,73 die u betaalt om lid te worden van Piep!, doneert de omroep weer aan het IFAW.

Het IFAW besteedt de donaties van Piep! onder andere aan ons berenproject in Rusland. Het gaat namelijk niet goed met de bruine beer. Veilige leefgebieden worden in hoog tempo vernietigd en tot overmaat van ramp wordt er in verschillende landen nog altijd op beren gejaagd.

In het IFAW Bear Rescue Centre in Rusland redden we weesbeertjes die soms nog maar enkele dagen oud zijn. Wanneer de kleintjes groot genoeg en voldoende geacclimatiseerd zijn, worden ze uitgezet in de vrije natuur. Zo dicht mogelijk bij de plek waar ze ooit werden gevonden.

Het Rescue Centre ligt in Bubonitsy,  zo’n 500 kilometer van Moskou en ze kunnen uw hulp goed gebruiken.  Dit baanbrekende project  en de manier van werken worden wereldwijd erkend als de beste methode voor de rehabilitatie van beren. De succesvolle technieken die we daar ontwikkelen, delen we met andere berenprojecten over de hele wereld.

--AvdH

Word nu lid van omroep Piep! en steun het IFAW!

Post a comment