Drie Siberische tijgers uitgezet

Drie Siberische tijgers uitgezet
donderdag, 22 mei, 2014
Novobureisk, Far East, Russia

Anderhalf jaar nadat een reddingsteam drie Siberische tijgerwelpjes ziek en zonder moeder aantrof in de bossen in het oosten van Rusland, zijn Borya, Kuzia en Ilona gisteren volledig gerehabiliteerd uitgezet in het wild. De tijgers, twee mannetjes en een vrouwtje, verloren hun moeder aan stropers en werden destijds volledig ondervoed aangetroffen.

In het opvangcentrum van het Severtsov Instituut voor Ecology en Evolutie werden de welpen opgevangen, verzorgd en vanaf het begin klaargestoomd voor een terugkeer naar de vrije natuur. “De tijgers die nu zijn teruggeplaatst waren klaar om uitgezet te worden. Ze zijn fysiek in een perfecte conditie en hebben geleerd hun prooi op een natuurlijke manier te besluipen en te vangen zonder daarbij in contact te komen met mensen”, zegt Maria Vorontsova, hoofd van het IFAW (International Fund for Animal Welfare) in Rusland. Tijdens het rehabilitatieproces zijn de dieren van elk contact met mensen weggehouden. De tijgers werden met op afstand bedienbare camera’s in de gaten gehouden. Op 20 mei werd er een laatste gezondheidstest afgenomen en kregen Borya, Kuzia en Ilona halsbanden met zenders omgehangen om de drie na hun vrijlating te kunnen blijven volgen.

Er leven op dit moment ongeveer nog 360 tijgers in Rusland. Door stroperij en ernstige ontbossing wordt dat dramatische aantal steeds kleiner. Vorontsova: “Als we willen voorkomen dat deze tijgers uitsterven, is elk leven dat we kunnen redden zeer waardevol. We zijn dan ook erg blij dat we deze drie tijgers hebben kunnen behoeden voor een zekere dood en hen gisteren terug konden plaatsen.”

Post a comment

Mediacontact

Michael Booth (IFAW HQ)
Mobiele telefoon:
+1-508-685-5787
Contact email:
Maria Vorontsova (IFAW Russia)
Mobiele telefoon:
+1 (508) 648-3586
Contact email:
Igor Beliatski (IFAW Russia)
Mobiele telefoon:
+7 (903) 2221567
Contact email:

Deskundigen

Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Consulting Senior Adviseur van de CEO voor Strategische Partnerschappen en Filantropie