Dierentuin van Toronto moet pinguïns met rust laten

Vandaag hoorden we dat de dierentuin van Toronto van plan is Pedro en Buddy van elkaar te scheiden. Deze twee Afrikaanse mannetjespinguïns vormen samen een koppeltje en tonen geen enkele belangstelling voor de zes vrouwtjes waarmee ze hun verblijf delen. De beheerders van de dierentuin overwegen nu de twee uit elkaar te halen, zodat ze de kans krijgen uiteindelijk voor nakomelingen te zorgen.

Wij zijn het absoluut niet met dit plan eens. Ik noem een aantal redenen:

  • Het argument van de dierentuin is dat het koppelen van Pedro en Buddy aan een vrouwelijke partner op de een of andere manier zal bijdragen aan de instandhouding van de bedreigde Afrikaanse pinguïn. De waarheid is dat Afrikaanse pinguïns in dierentuinen en aquariums wereldwijd niet dreigen uit te sterven. Het zijn juist de in het wild levende pinguïns, voor de kust van Zuid-Afrika en Namibië, die met uitsterven worden bedreigd. Dit zijn ook de pinguïns waarvoor het IFAW zich inzet, bijvoorbeeld met het Chick Bolstering Project (voor hulp aan in de steek gelaten pinguïnkuikens) of de hulpactie na de olieramp met de olietanker Treasure in 2000. Tot nog toe is op geen enkele manier aangetoond dat het in gevangenschap houden van pinguïns positief bijdraagt aan het behoud van wilde populaties in zuidelijk Afrika.
     
  • Dit is geen ‘onnatuurlijk’ verschijnsel, zoals veel mensen beweren. Het is niet zo dat pinguïnkoppels van hetzelfde geslacht alleen zijn aangetroffen bij kolonies in gevangenschap, zoals bij de stormbandpinguïns in de Central Park Zoo in New York, of de Humboldt-pinguïns in de dierentuin van Bremerhaven, Duitsland. Ook bij in het wild levende populaties is dit verschijnsel wetenschappelijk vastgesteld, bijvoorbeeld bij een kolonie Magelhaenpinguïns in Zuid-Amerika.

Dus zou ik tegen de dierentuin van Toronto willen zeggen: laat Pedro en Buddy gewoon met rust, en gun ze hun bijzondere relatie.

--MB 

Reacties: 2

 
Anonymous
5 years ago

Het is voor ons toch ook normaal als we met iemand van het zelfde geslacht een koppel vormen. Waarom voor hun dan niet? Blijf van ze af!

 
Anonymous
6 years ago

Ze moeten van ze afblijven!!!!

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten
Directeur Verenigde Staten
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Jeffrey Flocken, Regiodirecteur Noord-Amerika
Regiodirecteur Noord-Amerika
Patrick Ramage, Hoofd Programma Oceaanbescherming
Hoofd Programma Oceaanbescherming
Peter LaFontaine, Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Sonja Van Tichelen
Vice President Internationale Bedrijfsvoering
Tania McCrea-Steele, Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Internationaal Projectleider Wildlife Crime