Dierenleed is onacceptabel, vindt de duurzame toeristenbranche

Dierenleed is simpelweg onacceptabel. Het IFAW zorgt dat dit doordringt!

Vorige week donderdag was ik uitgenodigd om te spreken tijdens de jaarlijkse conferentie van de IDUT (Vereniging voor Duurzaam Uitgaand Toerisme) over dierenwelzijn en natuurbehoud. Een welkome kans om een stem te geven aan de miljoenen dieren die wereldwijd uitgebuit worden om toeristen te vermaken en gedood worden om te eindigen als vakantie souvenirs.

Bij de conferentie, georganiseerd door de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) waren vertegenwoordigers van de reisbranche, de overheid, non-gouvernementele organisaties en opleidingen aanwezig.

Net als zoveel andere bedrijfstakken, moet ook het toerisme investeren in een duurzame toekomst. Deze toekomst houdt in dat de behoeften van dieren en ecosystemen in bestemmingslanden erkend worden.

Attracties met dieren staan hoog op de to-do lijst van miljoenen vakantievierende mensen, variërend van safari’s tot walvis spotten tot het bezoeken van dierentuinen en dolfinaria. En voor sommigen is een vakantie niet compleet zonder een souvenir van slangenhuid, een stuk ivoor of een schildpaddenschild. Sommige toeristen grijpen zelfs de kans om iets exotisch te eten, zoals walvisvlees.

Een diervriendelijke vakantie is niet alleen gunstig voor de dieren. Ook voor de industrie zelf zou het belangrijk moeten zijn. Een onderzoek in Engeland wees namelijk uit dat 52% van de toeristen een vakantiebestemming niet nog een keer zou bezoeken als ze zouden zien dat een dier mishandeld werd.

Tijdens dit evenement werd besloten dat de conferentie een startpunt zou zijn om dierenwelzijn op te nemen in de duurzame strategie van de toeristenbranche. Het IFAW werd verzocht om hier een adviserende rol in te spelen.

Het is eigenlijk heel simpel: vanuit het duurzame standpunt gezien, is dierenleed simpelweg onacceptabel. Het IFAW zorgt dat dit doordringt!

--RR

Kijk hoe jij een verantwoordelijke toerist kunt zijn.

 

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie