Dierenasielen op Cyprus ontvangen nog steeds steun, de situatie blijft moeilijk

Shannon Walajtys visiting a cat shelter in Cyprus.

Stel je voor dat op een dag plotseling je bank gesloten is, en je niet meer bij je eigen geld kunt!

Dat is precies wat mensen in Cyprus eind maart overkwam.

Zoals u in onze vorige blogs heeft kunnen lezen, kon het IFAW wanhopige huisdiereigenaren en dierenasiels in het land net op tijd helpen met noodsteun voor de aanschaf van dierenvoer.

Het IFAW Noodhulpteam, met James Pirnay en ik, keerde kortgeleden terug uit Cyprus.

In samenwerking met onze lokale partnerorganisatie Cyprus Voice for Animals (CVA) bezochten we daar veel van de asiels die te lijden hebben onder de financiële crisis in het land. We wilden ons een beeld vormen van de situatie.

De eerste reactie die we bij één van de asiels kregen, was: “Jullie voer kwam precies op tijd, we hadden nog maar 2 zakken over voor meer dan 200 honden. We zouden het geen dag langer hebben gered”. James en ik hoorden vergelijkbare reacties bij onze bezoeken aan bijna 1.000 van de meer dan 1.500 dieren die met steun van het IFAW zijn geholpen.

Niet minder verontrustend waren de verhalen over asiels die tegenwoordig dagelijks telefoontjes binnenkrijgen van Cyprioten die noodgedwongen het land verlaten, omdat er geen geld en geen werk is; bedrijven kunnen hun werknemers niet betalen en onderweg kwamen we veel bouwterreinen en lokale bedrijven tegen die leegstonden of gesloten waren.

Huisdiereigenaren hebben moeite om met het kleine beetje contant geld dat ze nog hebben, voer te kopen voor hun dieren… Voor sommige mensen wordt deze last te zwaar. Zij brengen hun huisdieren naar lokale asiels die ook zonder die nieuwe toestroom al moeite hebben de duizenden dieren die ze opvangen voldoende te eten te geven.

Dankzij uw ruimhartige steun gaat er nog steeds geld voor voedsel naar de dierenasiels in Cyprus die het moeilijk hebben. We blijven contact onderhouden met onze lokale partners, om er zeker van te zijn dat we zo goed mogelijk helpen waar dat nodig is.

Graag deel ik met u de woorden van een vrijwilliger tijdens ons bezoek, die ik ter inspiratie boven mijn bureau heb gehangen.

Hij zei: “Onze honden zijn goede dieren, zij verdienen het dat wij voor ze opkomen, dat we bijdragen aan een betere wereld voor de dieren.”

De situatie voor de dierenasiels op Cyprus zal voorlopig niet verbeteren, nu steeds meer donateurs en burgers in het land de gevolgen van de financiële crisis beginnen te voelen.

Via de IFAW Noodhulpteams die over de hele wereld worden ingezet, worden we er steeds weer aan herinnerd hoe belangrijk de steun van dierenwelzijnsorganisaties en donateurs is voor hen die het minder hebben getroffen.

Ik ben u allemaal heel dankbaar.

--SW

Maak nu een gift over en help ons de dieren van Cyprus te helpen.

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie