Diavoorstelling: Lapjes van liefde voor Lily

Precies twee jaar nadat Lily werd gered, na levend te zijn begraven omdat ze 'vervelend' was, stond ze wederom in het middelpunt van de belangstelling bij de IFAW Mdzananda Dierenkliniek in Kaapstad. 

Lily verwierf een speciaal plekje in de harten van onze donateurs, dus zochten wij een manier waarop zij dat konden uiten. 

Vorig jaar stuurden we duizenden kleine lapjes roze, witte en oranje stof naar onze donateurs met het verzoek er een mooie boodschap op te zetten. We waren overdonderd door het resultaat. Meer dan 3000 mensen stuurden de lapjes, inclusief liefdevolle boodschap, terug!

We hebben er lappendekens van gemaakt voor in de manden en benches van de dieren die worden verzorgd in de Mdzananda kliniek. Ook zijn er lapjes verwerkt tot een groot muurkleed, dat een mooi plekje heeft gekregen in de spreekkamer van de kliniek. 

Lily was de eregast tijdens het evenement waarop we de dekens voor het eerst lieten zien. De lokale gemeenschap liep uit en veel lokale journalisten wilden wel eens kennis maken met Lily. 

Het was in de vroege ochtend van 20 oktober 2011 toen de Mdzananda kliniek een anonieme tip kreeg van iemand die twee mannen een gat zag graven op het terrein van de Luhlaza basisschool en er vervolgens een hond levend in begroeven.

Dierenarts Edson Man'Ombe en verzorger Lazola Sotyingwa spoedden zich zo snel ze konden naar de school en hielden daar op het schoolplein twee conciërges aan. In eerste instantie beweerden de mannen dat de hond was overleden, maar na enig aandringen gaven ze toe dat Lily nog leefde toen ze haar begroeven en dat ze dit in opdracht van de schooldirecteur hadden gedaan. De hond was volgens hen mank en kreupel en zorgde voor overlast door op het schoolplein rond te hangen in de hoop wat restjes eten te vinden.

De kuil ging weer open en Warrior, zoals men haar direct noemde, werd, happend naar adem, anderhalve meter diep onder de grond gevonden. 

Zowel de conciërges als de schooldirecteur werden later schuldig bevonden aan dierenmishandeling door een rechtbank in Kaapstad en kregen forse straffen en boetes opgelegd. Het hoofd van de school moest eveneens zorgen voor een nieuw educatief programma over dierenwelzijn, voor zover wij weten de eerste keer dat een rechter dat oplegt. 

Twee jaar van liefdevolle verzorging en fysiek herstel heeft van Lily weer een knappe en gezonde hond gemaakt.

Alleen dankzij uw steun, is het IFAW in staat om de enige fulltime dierenwelzijnswerker in het Khayelitsha Township te ondersteunen, waar honden zoals Lily vrijwel dagelijks worden gered. Zij krijgen dankzij u een tweede kans op een mooi en liefdevol leven.

Hartelijk dank daarvoor.

--LCH 

Voor meer informatie over het IFAW en hoe u honden over de hele wereld kunt helpen gaat u naar onze speciale pagina hierover.

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie