Bescherming Russisch Zhuravliny-reservaat voor uitgezette tijgers Borya en Svetlaya

Bescherming van het Zhuravliny-reservaat zou niet mogelijk zijn zonder het harde werk van lokale autoriteiten en de inspecteurs van het Directoraat Speciale Natuurbeschermingsgebieden van de Joodse Autonome Regio.

Svetlaya en Borya, twee tijgers die in het kader van ons tijgerbeschermingsproject in Rusland zijn uitgezet, leiden een goed leven in het wild in het Zhuravliny-reservaat. Deskundigen hebben goede hoop dat ze binnenkort zullen paren, als ze dat nog niet gedaan hebben.

Maar hun paradijselijke romance zou niet mogelijk zijn zonder het harde werk van lokale autoriteiten en de inspecteurs van het Directoraat Speciale Natuurbeschermingsgebieden van de Joodse Autonome Regio.

Sinds dit Directoraat de beschikking heeft over een Bobr terreinwagen, aangeschaft met een gift van het IFAW, zijn de stropersactiviteiten in het gebied afgenomen. In september hielden inspecteurs tijdens een routinepatrouille in het gebied een inwoner van een van de nabijgelegen dorpen aan. De man was illegaal aan het jagen in het Zhuravliny-reservaat. Zijn jachtgeweer werd in beslag genomen.

Inspecteurs arresteerden een inwoner van een nabijgelegen dorp die illegaal aan het jagen was in het Zhuravliny-reservaat, en namen zijn jachtgeweer in beslag.

Niet elke anti-stroperspatrouille leidt tot de aanhouding van een stroper of stropers. Maar elke patrouille heeft een preventieve werking en is bovendien een goede voorbereiding op het brandseizoen, dat weer op het punt van beginnen staat. Brandpreventie is een andere taak die de inspecteurs van het Directoraat in het tijgerleefgebied vervullen.

Beide taken zijn ontzettend belangrijk, aangezien het herstel van de populatie Amoertijgers in hun oorspronkelijke leefgebied een complex, langdurig proces is.

Svetlaya is goed in vorm, ze jaagt en markeert bomen om haar territorium af te bakenen ©IFAW & PRNCO “Tiger Center”

Gegevens die tijdens een expeditie langs wildcamera's zijn verzameld, laten zien dat Borya en Svetlaya in uitstekende gezondheid verkeren en succesvolle jagers zijn. Onderzoek van vaste locaties die een belangrijke rol spelen in het leven van de tijgers, zoals markeerbomen, vaste paden en rustplaatsen, bevestigt opnieuw dat Borya en Svetlaya een gezamenlijk territorium delen.

De monitoring van gerehabiliteerde, uitgezette tijgers wordt geregeld door de jachtinspectie van de overheid van de Joodse Autonome Regio, het Instituut voor Ecologie en Evolutie van de Russische Academie van Wetenschappen, de Wildlife Conservation Society (WCS) en medewerkers van de natuurreservaten Bastak en Khingansky, met steun van de Phoenix Foundation en het IFAW.

--EB

Post a comment

Deskundigen

Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie