Bekijk de video: schattig Russisch weesbeertje zet haar eerste stapjes

Toma, in de video hierboven zet ze haar eerste stapjes, is één van de zes beertjes die pasgeleden in Rusland werden gered. Ze worden gerehabiliteerd in IFAW’s Bear Rescue Center in Bubonitsy.

De eerste vier beertjes arriveerden op 2 maart in het centrum. Het waren twee vrouwtjes (Kira en Katia) en twee mannetjes (Sasha en Lenya), ze waren zo’n twee maanden oud en wogen 3 tot 4 kilo.

De beertjes komen uit de Kirov regio, waar houtkappers een moederbeer zagen wegrennen voor een tractor toen ze aan het werk waren. Toen de houtkappers zeker wisten dat de moeder weg was, gingen ze op zoek naar de jongen. Ze vonden ze in een hol, dicht tegen elkaar aan om warm te blijven.

Als een moederbeer ergens van schrikt en wegrent, dan zal ze nooit meer terugkomen om haar jongen te zoeken. De welpjes blijven achter en verhongeren. De houtkappers waren bang dat de beertjes zouden bevriezen en belden de jachtafdeling.

IFAW-medewerkers Sergey en Vassily reden ruim 1200 kilometer om de beertjes op te halen. Twee dagen later, op 4 maart, kwamen er nog eens twee beertjes aan vanuit de Smolensk regio.

Deze keer waren het Toma (onze filmster) en een mannetje, Slava. Ze zagen er gezond uit, maar een eerste poging om ze melk te voeren mislukte. De beertjes waren natuurlijk gewend aan hun moeders melk en geur, en ze waren erg ontevreden over de rubberen tepel.

Gelukkig voelen de beertjes zich inmiddels goed en zijn ze ook geïnteresseerd in de melk. Ze hebben allemaal grote witte vlekken in hun nek, die van Kira en Katya zien eruit als halsbanden. Deze witte vlekken verdwijnen als de beertjes drie jaar oud zijn.

De welpjes eten erg goed, ze krijgen nu vier keer per dag zo’n 200 tot 300 milliliter melk. Na het eten kunnen de beertjes vrij rondlopen, zo wordt hun ontwikkeling gestimuleerd.

Twee weken geleden konden ze alleen maar kruipen, nu beginnen ze al voorzichtig hun eerste stapjes te zetten. Het duurt niet lang meer voor ze rond zullen rennen en spelen.

--MV

Dankzij uw steun kan ons rehabilitatiecentrum in Rusland haar goede werk blijven doen. Maak daarom vandaag nog een donatie over.

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie