BEKIJK DE VIDEO: President-directeur Azzedine Downes over toewijding en vertrouwen in zijn visie voor dieren

Azzedine Downes, president-directeur van het IFAW, over de uitdagingen en kansen bij onze inspanningen om het welzijn van dieren wereldwijd te verbeteren.

De vele steunbetuigingen die ik van onze donateurs mocht ontvangen sinds ik een half jaar geleden de leiding van het International Fund for Animal Welfare overnam, hebben me diep ontroerd. In de zestien jaar waarin ik aan het IFAW verbonden ben, hebben de organisatie en de dierenwelzijnsbeweging in het algemeen een verbazende ontwikkeling doorgemaakt.

Dankzij de wereldwijde acties van burgers zoals u, gericht tegen de markten voor zeehondenhuiden, brokkelt de wrede, commerciële zeehondenjacht in Canada elk jaar verder af. De hele wereld weet intussen van de crisis waarin Afrikaanse olifanten door ivoorstropers zijn gestort, en steeds meer worden de krachten internationaal gebundeld om deze majestueuze diersoort te beschermen. En bij de Verenigde Naties en regeringen van landen over de hele wereld begint het besef door te dringen dat honden en katten deel uitmaken van ons dagelijks leven en dat onze samenleving er wel bij vaart als we de leefomstandigheden voor onze trouwe metgezellen verbeteren.

Het is voor mij duidelijk, dat wij het verschil kunnen maken.

Elke keer als we een dier redden dat mishandeld wordt of slachtoffer van een ramp dreigt te worden, vieren we dat als een kleine overwinning. Maar een omslag teweegbrengen in de wijze waarop een samenleving haar dieren beschouwt en ermee omgaat, kost tijd.

Als dierenvrienden moeten we voortdurend betrokken en scherp blijven om onze visie voor een wereld, waarin dieren gerespecteerd en beschermd worden, gestalte te geven.

Ik ben oprecht dankbaar voor al die geweldige medewerkers bij het IFAW en voor onze vele trouwe en meelevende donateurs, die samen met mij werken aan een betere wereld voor dieren, zowel in onze eigen leefomgeving als wereldwijd.

Ik neem uw vertrouwen in het IFAW uiterst serieus. Ik zal er dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw vrijgevigheid en trouwe steun de dieren optimaal ten goede komen.

Hartelijk dank.

-- AD

Meldt u aan voor Azzedines e-mails met de laatste berichten over het werk van het IFAW wereldwijd. Voer uw e-mail rechts bovenaan deze pagina in.

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten
Directeur Verenigde Staten
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Jeffrey Flocken, Regiodirecteur Noord-Amerika
Regiodirecteur Noord-Amerika
Patrick Ramage, Hoofd Programma Oceaanbescherming
Hoofd Programma Oceaanbescherming
Peter LaFontaine, Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Sonja Van Tichelen
Vice President Internationale Bedrijfsvoering
Tania McCrea-Steele, Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Internationaal Projectleider Wildlife Crime