Sheryl Fink, Hoofd Wildlifecampagnes, IFAW Canada

Sheryl Fink

Hoofd Wildlifecampagnes, IFAW Canada

Werkterrein

Als hoofd van IFAW’s Wildlifecampagnes in Canada geeft Sheryl de hoogste prioriteit aan de strijd tegen de commerciële zeehondenjacht in Canada. Daarnaast houdt Sheryl zich bezig met andere dierenwelzijnskwesties in haar land. Zo heeft ze meegewerkt aan diverse voorlichtingscampagnes, onder andere over de gevaren die de ijsberen van Canada bedreigen, over het levend vangen en in gevangenschap houden van zeezoogdieren, over de handel in exotische dieren, en over het belang van ecologische duurzaamheid.

Al 11 jaar volgt Sheryl als waarnemer de commerciële zeehondenjacht in Canada. Zowel vanuit de lucht als op het ijs legt Sheryl de activiteiten van de jagers vast en verzamelt ze bewijsmateriaal van de wreedheden die tijdens deze zinloze slachtingen worden begaan. In het kader van haar campagne tegen de jacht verscheen ze op Amerikaanse nieuwszenders en gaf ze leiding aan publieke demonstraties. Ook legde ze getuigenissen af voor politici in Canada, de Europese Unie en Namibië.

Sheryl is een veelgevraagd spreker op congressen over de zeehondenjacht. Ze kan daarbij putten uit haar rijke ervaring bij het IFAW en haar werk als bioloog met als specialisaties zadelrobben, klapmutsen en grijze zeehonden. Ze houdt regelmatig lezingen bij publieke manifestaties om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het inherent wrede karakter van de commerciële zeehondenjacht.

Veel van de documenten die het IFAW bij het Canadese ministerie van Visserij en de Oceanen indient, zijn van haar hand: commentaren op de voorgenomen wijzigingen in de Marine Mammal Regulations die slecht nieuws zijn voor de zeehonden, maar ook stukken waarin het IFAW krachtig aandringt op verbeteringen in de organisatie van de commerciële zeehondenjacht in Canada.

Daarnaast schreef Sheryl documenten waarmee het IFAW de Europese Commissie assisteert bij de beoordeling van de mogelijke gevolgen voor de EU van een verbod op de import van zeehondenproducten. Ook leverde ze een bijdrage aan het pleidooi dat diverse NGO’s als gevoegde partij bij de Wereldhandelsorganisatie heben ingediend voor de instandhouding van het EU-verbod.

Hoewel Sheryl zich voornamelijk met het Zeehondenprogramma bezighoudt, is ze ook betrokken bij  campagnes waarbij voorlichting over ecologische duurzaamheid en de problematiek rond de handel in exotische huisdieren en de commerciële uitbuiting  van dieren centraal staat.

Achtergrond

  • Researcher, International Marine Mammal Association (an IFAW affiliate organization)

Opleiding

  • Bachelor of Science (BSc, Hons), Wildlife Biology, University of Guelph, Canada

Publicaties

IFAW publicaties

  • Seals and Sealing in Canada (Annual Publication)
  • Canada’s Commercial Seal Slaughter. 2009
  • Gaining Ground: In Pursuit of Ecological Sustainability.2006. IFAW/University of Limerick.  (Associate Editor)
  • Fink, S. and B. Beresford. 2002. Amphibians and Reptiles as Exotic Pets. IFAW. 13pp
  • Author or co-author of most of the seal publications presently on the IFAW website

Interviews/Nieuwsartikelen

Mediacontact

Contactpersoon voor Sheryl Fink:
Res Krebs
Communications Officer,
IFAW Canada
Tel: +44 (416) 669 3459
Email: akrebs@ifaw.org