Subhamoy Battacharjee, Assistent manager, IFAW-WTI Centre for Wildlife Rehabilit

Subhamoy Battacharjee

Assistent manager, IFAW-WTI Centre for Wildlife Rehabilitation and Conservation (CWRC)

Subhamoy Battacharjee is assistent manager van het “Awareness for Conservation” project van IFAW-WTI, gestationeerd in het Centre for Wildlife Rehabilitation and Conservation (CWRC) in Kaziranga National Park.

Subhamoy komt oorspronkelijk uit het noordoorsten van India, een regio die hij beschrijft als een land van veel tegenstellingen. Hij heeft altijd al een passie gehad voor schrijven en fotograferen. In de jaren '90 maakte hij van zijn hobby zijn beroep en werkte hij voor verschillende dagbladen en tijdschriften.

Zijn wens om te leren fotograferen zorgde ervoor dat Subhamoy zich aansloot bij een studio in Guwahati en een cursus ging volgen aan de Jadavpur Universiteit in Calcutta.

In juli 2008 leip Subhamoy stage bij The Indianapolis Star in Indiana, Verenigde Staten.

In 2006 werd een selectie van zijn foto's gepuliceerd in een publicatie van National Geograpic 'Holidays around the World'.

Subhamoy behaalde zijn Bachelor Communicatie aan de Krishna Kanta Handique State Open University (KKHSOU) in Assam in 2011. Nu is hij bezig om zijn Master Communicatie te behalen aan de Tezpur Universiteit in Assam.