James Isiche, Regiodirecteur Oost-Afrika

James Isiche

Regiodirecteur Oost-Afrika

Werkterrein
Als Regiodirecteur Oost-Afrika richt James zich op projecten die gericht zijn op het beschermen van olifanten en hun leefgebied. James en zijn team werken nauw samen met de Kenya Wildlife Services en de autoriteiten, ze ontwikkelen projecten in de nationale parken van Tsavo en Meru in Kenia en Murchison National Park in Oeganda om de leefomstandigheden van olifanten te verbeteren. Het team beheert ook het onderzoeksproject van IFAW in Amboseli National Park, in samenwerking met AERP (Amboseli Elephant Research Project).  

James werkt samen met het team van het Mkomazi Game Reserve, grenzend aan Tsavo, om de bescherming van wilde dieren in dit gebied te verbeteren. Ook heeft hij samen met het Congolese Instituut voor het Behoud van de Natuur (ICCN) onderhandeld om extra bescherming te bieden aan dieren die door illegale handel bedreigd worden. Daarnaast werkt hij samen met de regering van Zuid-Sudan om een nationaal beleid op het gebied van natuurbescherming te ontwikkelen.

Ook op een hoger niveau is James actief. Hij leidde een aantal samenwerkingsprojecten met Tanzania, Ethiopië en verschillende landen in West-Afrika. Hij blijft zich actief inzetten voor de Task Force die strijdt tegen misdaad tegen wilde dieren in Afrika en houdt de activiteiten van Kenia nauwlettend in het oog voor CITES.

Dankzij het IFAW-kantoor in Kenia en het team van James zijn er elk jaar honderden kinderen die deelnemen aan educatieve activiteiten en curssusen, gericht op natuurbescherming. Hierdoor leren jongeren om dieren te waarderen en worden ze verantwoordelijke rentmeesters van de omgeving die we delen.

 

Zijn ervaring

• Lid van de Landelijke Stuurgroep voor de ontwikkeling van wet- en regelgeving op wilde dieren in Kenia (deze functie benoemd door de Keniaanse overheid)
Adjunct-directeur van de Nationale Parken van Tsavo West en Chyulu Hills, Kenya Wildlife Service
Guard zone, Tsavo National Park West, Kenia
Guard assistent, Aberdare National Park, Kenia

Zijn opleiding

Master of Science (MSc) Wildlife Management, Universiteit van Reading, UK
Curriculum geïntegreerd milieubeheer, Kenia
Curriculum planning in beschermde gebieden, Duitsland
Curriculum voor de communicatie-omgeving en het behoud onderwijs, International Centre for Conservation Education, Verenigd Koninkrijk
Uitwisseling van wetenschappelijk onderzoeksproject "Bos van de Zwarte Maki" Earthwatch Institute

 

Publicaties IFAW:
Co-auteur, Tsavo Challenges, Solutions, Hopes juni 2005-2011
Co-auteur, IFAW's Animal Spotting Tsavo Conservation Area gids
Co-auteur, Tsavo: Kleine stappen, grote gevolgen, juli 2007-juni 2008
Co-auteur, Joining Hands, bescherming van Tsavo, juli 2005-juni 2007
Co-auteur, herstellen Meru National Park, 2000-2005

 

Mediacontact

Contactpersoon voor James Isiche:
Jaqueline Nyagah
Communications Manager, IFAW Kenya
Tel: +254 (20) 807 2197
Email: jnyagah@ifaw.org