Faye Cuevas, Esq.

Faye Cuevas, Esq.

Senior Vice President

Faye Cuevas is gestationeerd in Nairobi, Kenia. Ze is verantwoordelijk voor de toetsing, ontwikkeling en implementatie van projecten die de missie van het IFAW bevorderen. In samenwerking met andere belanghebbenden (ondernemingsdirecties en -bestuurders, medewerkers, leiders van gemeenschappen en externe adviseurs) signaleert en benut ze strategische kansen voor de organisatie.

Naast dit werk geeft Faye mede leiding aan het IFAW-project tenBoma, een uniek antistropersprogramma waarmee tevens de veiligheid van de lokale gemeenschappen wordt bevorderd. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van de ervaringen van het Amerikaanse leger bij hun strijd tegen het terrorisme in Irak en Afghanistan.

Faye is ook luitenant-kolonel bij de reservisten van de Amerikaanse luchtmacht. Ze is een gedecoreerd oorlogsveteraan die gedurende 19 dienstjaren meerdere malen werd uitgezonden naar het Midden-Oosten en Afrika. 

Ruim de helft van haar militaire loopbaan stond in het teken van het verstrekken van inlichtingen aan antiterreureenheden van het Amerikaanse leger en deelname aan missies van Speciale Eenheden, waaronder grensbewaking in het buitenland, civiele en militaire ondersteuning, capaciteitsopbouw in partnerlanden, en directe gevechtshandelingen.

Bij haar laatste missie in dienst van Speciale Eenheden van het Amerikaanse Afrika-commando was Faye betrokken bij ruim 100 geheime operaties, bewakingstaken en verkenningsmissies in West-Afrika, Centraal Afrika en de Hoorn van Afrika. Faye heeft een inlichtingensysteem bedacht dat speciaal is toegesneden op missies in Afrika.  Dankzij een zwaardere inzet van technologische middelen in combinatie met effectievere methoden voor communicatie, informatieverwerking en gegevensanalyse kon dit systeem gelijktijdig speciale operaties met Afrikaanse partners in westelijk, centraal en oostelijk Afrika ondersteunen. Dezelfde beproefde methoden vormen nu het fundament waarop IFAW’s tenBoma is gebaseerd.