Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika

Dr. Elsayed Ahmed Mohamed

Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika

Werkterrein
Als Regiodirecteur van IFAW Midden-Oosten en Noord-Afrika houdt Elsayed zich vooral bezig met het opleiden van overheidsfunctionarissen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van afspraken die tijdens de CITES-conferenties worden gemaakt. In samenwerking met de medewerkers van het IFAW-programma tegen de handel in wilde dieren organiseert hij al enige tijd trainingen aan opsporingsambtenaren op het gebied van preventie van illegale handel in vele Arabisch sprekende landen. Ook werkt hij aan een uitbreiding van de capaciteit voor de strijd tegen de handel in deze regio.

Naast de strijd tegen de illegale handel die hij samen met de overheid voert, houdt Elsayed zich ook bezig met de implementatie van lesprogramma's op scholen in het kader van het Animal Action project en met natuurbeschermingscampagnes voor het publiek in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Hij wil daarmee in deze landen een zo breed mogelijk draagvlak creëren voor de speerpunten van IFAWs beleid inzake de bescherming van in het wild levende dieren en hun leefgebieden. Onder leiding van Elsayed werd ook in deze regio de campagne Denk goed na! gelanceerd. Via deze campagne worden toeristen bewust gemaakt van de schadelijke gevolgen van de handel in souvenirs die afkomstig zijn van wilde dieren.

Als lid van de nationale afvaardiging naar CITES namens de Verenigde Arabische Emiraten was Elsayed verantwoordelijk voor de afgifte van CITES-vergunningen en verklaringen en woonde hij nationale CITES-vergaderingen bij. Ook stelde hij richtlijnen op voor een verantwoorde omgang met zeezoogdieren in gevangenschap binnen de Verenigde Arabische Emiraten. Ook de internationale CITES-conferentie wordt door Elsayed al vele jaren bijgewoond.

Achtergrond

  • Member, National CITES Team, United Arab Emirates
  • Veterinarian, Animal Wealth Department, Ministry of Agriculture, United Arab Emirates
  • Veterinarian, Quarantine and Inspections Authority, United Arab Emirates
  • Veterinarian, Quarantine and Inspections Authority, Egypt
  • Veterinarian, Ministry of Defense, Egypt

Opleiding

  • Bachelor of Veterinary Science, Alexandria University, Egypt
  • Advanced Diploma, Fish Health and Diseases, Alexandria University, Egypt

Publicaties

  • Pocket Manual: Common species in trade in the Middle East and North Africa.
  • Pocket manual: Common species in trade for South and East Africa.

Mediacontact

Contactpersoon voor Dr. Elsayed Ahmed Mohamed:
Dima Abo Kous
Communicatie- en campagnemedewerker, IFAW Midden-Oosten
Tel.: +00 971 4 351 7479
Email: dabokous@ifaw.org