Shannon Walajtys

Shannon Walajtys

Hoofd Noodhulpteam

Werkterrein

Als hoofd van het IFAW-Noodhulpteam geeft Shannon leiding aan de hulp die het IFAW wereldwijd biedt aan dieren, die als gevolg van natuurrampen in de problemen komen.

Tussen de reddingsacties door geeft Shannon leiding aan het IFAW Noodhulpnetwerk, een coalitie van lokale rampenbestrijdingsorganisaties die bij ernstige rampen in het hele land bijstand verlenen. Ook werkt ze voortdurend aan de uitbreiding en verbetering van IFAW's internationale slagkracht in rampsituaties, onder meer door nauwere samenwerking te zoeken met lokale dierenwelzijnorganisaties in de gebieden waar het IFAW al actief is, maar ook door uitbreiding van de responscapaciteit.

Shannon begeleidt de noodhulp na ongeveer 15 rampen per jaar wereldwijd. Ze vertegenwoordigt het IFAW in de National Animal Rescue and Sheltering Coalition (NASRC) Executive Committee in haar functie als voorzitter. Een paar keer per jaar maakt ze tijd vrij om gastlessen te verzorgen voor lokale diergeneeskunde-opleidingen en blijft ze in contact met professionals op conferenties.

Voordat ze in functie trad als hoofd van het Noodhulpteam was Shannon medewerker programmering van noodhulpacties bij rampen. In die hoedanigheid werkte ze aan hechte relaties van het IFAW met lokale, regionale en nationale organisaties in gebieden van de VS waar het gevaar van rampen het grootst is.

Achtergrond

  • Medewerker programma Noodhulpteam, IFAW International
  • Medewerker slachtofferidentificatie bij grote rampen, Kenyon International
  • Hoofd bedrijfsvoering, Complete Consultants Worldwide
  • Operationeel manager, Lockheed Martin, VS
  • Forensisch onderzoeker, Inlichtingendienst Georgia, VS

Opleiding

  • Master of Science, Forensische Wetenschappen, University of New Haven, VS
  • Bachelor of Arts, Strafrecht, University of Georgia, VS