Gail A Brunzo, Manager Noodhulp

Gail A Brunzo

Manager Noodhulp, IFAW

Werkterrein

Als Wildlife Rescue Manager is Gail nauw betrokken bij reddings- en rehabilitatieprojecten van uiteenlopende aard wereldwijd. Zo ondersteunt ze baanbrekende projecten die erop gericht zijn dieren in het wild terug te plaatsen, zoals Amoertijgers in Rusland, nevelpanters in India en grizzlyberen in Canada. In de VS werkt ze samen met onze campaigners om een eind te maken aan het particulier bezit van grote katachtigen. Met haar team assisteert ze bij de overplaatsing van dieren die in slechte leefomstandigheden worden aangetroffen. In samenwerking met de Global Federation of Animal Sanctuaries biedt ze assistentie aan faciliteiten waar grote katten worden gehouden en die willen werken aan betere voorzieningen en een duurzaam beheer.

In haar vorige functie was Gail medewerkster van ons Noodhulpteam, waarbij ze zowel in eigen land als daarbuiten betrokken was bij reddingsacties na natuur- en milieurampen. Daarbij kwamen in diverse situaties haar deskundigheid in het opzetten van opvangkampen en haar ervaring op het gebied van leidinggeven vruchtbaar tot uiting. Zij ontwikkelde ook de meet- en evaluatie-instrumenten, die in het kader van de Noodhulp- en Huisdierenprogramma’s worden gebruikt om vast te stellen in hoeverre de door het IFAW ondersteunde projecten effectief zijn.

Gail leverde een cruciale bijdrage aan de totstandkoming van IFAW’s ERN (Emergency Response Network)-New England, een netwerk voor hulpverlening bij grote rampen dat op de inzet van lokale vrijwilligersorganisaties steunt. Van Gails ervaring met het opzetten van opvangkampen maken ook de Amerikaanse overheid en andere hulporganisaties gebruik, zoals Massachusetts Emergency Management Agency (MEMA) en de National Alliance of State Animal and Agricultural Emergency Programs (NASAAEP).

 

Achtergrond

 

Lid van de Massachusetts Emergency Management Agency (MEMA) Emergency Animal Sheltering Workgroup (EASW), VS

Shelter Manager, Cape Cod MA Traffic Plan, Camp Edwards Emergency Animal Shelter, VS

Lid van de National Alliance of State Animal and Agricultural Emergency Programs (NASAAEP), VS

Lid van de National Wildlife Rehabilitators Association, VS

Operations Section Chief, State of Massachusetts Animal Response Team (SMART), USA

Executive Director, Bradford County Humane Society, USA

Geregistreerd dierverpleegkundige, Allentown Animal Clinic, VS

Geregistreerd dierverpleegkundige, Mansfield Veterinary Clinic, VS

 

Opleiding

Bachelor of Science (BSc), Business Administration­/Management, Saint Joseph’s College of Maine, VS

Associate of Science (AS), Veterinary Technology, Harcum College, VS

FEMA ICS: certificering op diverse niveaus