20 jaar dierenwelzijnswerk in Rusland feestelijk gevierd

Tue, 03/17/2015

In het historische Tsentralny Telegraf-gebouw aan de beroemde straat Tverskaya Ulitsa in hartje Moskou verzamelden zich onlangs ruim 200 gasten voor een feestelijke avond. Ze waren allemaal gekomen om het 20-jarig bestaan van IFAW Rusland te vieren.

Location: 

VIDEO: Steeds meer aandacht voor welzijn honden op Bali

Wed, 04/23/2014

BAWA-filmmaker Adithio Noviello produceerde deze opzienbarende video onder de titel 'From the Trash Dump to Place of Honour' (van de vuilnisbelt naar een ereplaats).

~~~

Wat kan er in twee jaar tijd veel veranderen.

Location: 

Zuid-Afrikaanse versie van e-Bay verrassende bondgenoot in strijd voor dierenwelzijn

Thu, 01/16/2014
Zuid-Afrikaanse versie van e-Bay verrassende bondgenoot in strijd voor dierenwel

Terwijl we door de straten van Pretoria in Zuid-Afrika scheurden, zette Smaragda Louw van de organisatie ‘Beauty Without Cruelty’ het doel van ons volgende bezoek uiteen.

Junk Mail is het grootste online advertentiemedium van Zuid-Afrika, vergelijkbaar met e-Bay. De op drie na grootste advertentiecategorie, net zo groot als die van huishoudelijke artikelen en onroerend goed, is die waarin dieren te koop, te huur, als handelswaar of onder de rubriek ‘overig’ worden aangeboden.

Location: 

Geen haaienvinnen en vogelnestjes meer voor Chinezen

Publication Date: 
Mon, 12/09/2013
Thumbnail: 
Haaienvinnensoep verboden voor ambtenaren
Image: 
Haaienvinnensoep verboden voor ambtenaren

Chinezen krijgen geen haaienvinnen, vogelnestjes of andere wilde dieren meer aangeboden op officiële bijeenkomsten van de overheid. Dat blijkt uit nieuwe instructies van de Communistische Partij aan lokale overheden. Partijleden en regeringsfunctionarissen moeten voortaan sober worden ontvangen in het kader van het terugdringen van corruptie en een extravagante levensstijl.

Press Contact
Press Contact: 
Rob Schaap (IFAW NL)
Contact phone: 
070-3355011
Contact mobile: 
06-24385931
Contact email: 

Uniek project: zanger schrijft lied voor het IFAW

Thu, 08/22/2013
Uniek project: zanger schrijft lied voor het IFAW

Als IFAW zijnde hebben we al veel bijzondere dingen meegemaakt, maar nog nooit heeft iemand speciaal voor ons een lied geschreven.

Zanger Jayden Morris benaderde het IFAW een tijd geleden met het idee om mensen via muziek te laten weten hoe dringend de dieren onze hulp nodig hebben. Dit resulteerde in het prachtige nummer Wake Up, dat hier te downloaden is. Een download kost € 5,-, een groot deel van de opbrengst gaat naar het IFAW.

‘Onze olifanten zijn niet te koop’, IFAW's dierenwelzijnscampagne in Congo

Fri, 04/12/2013
Billboards, posters en banners van het IFAW in de Congolese hoofdstad Brazzavill

Billboards, posters en banners van het IFAW in de Congolese hoofdstad Brazzaville en de noordelijke stad Ouesso. (C) IFAW.

Na een acht uur durende vlucht vanuit Parijs kwamen we aan in Brazzaville, de hoofdstad van Congo.

Location: 

Welke Europarlementariër deed het meest voor dierenwelzijn in 2012?

Fri, 04/12/2013
Welke Europarlementariër deed het meest voor dierenwelzijn in 2012?

The 2012 MEP Award winners.

Vanaf nu kunnen leden van het Europees Parlement worden voorgedragen voor een prijs wegens hun verdiensten in het afgelopen jaar via www.mepawards.eu. Er zijn in totaal 17 categorieën. Het IFAW heeft het voorrecht de categorie Dierenwelzijn te mogen sponsoren. Tot 26 april kunnen namen van kandidaten worden ingediend.

Location: