Honden, katten en wij

Er zijn diverse culturen op deze wereld, maar ze hebben een ding gemeen: waar je mensen vindt, tref je ook honden en katten.

Deze lessen, activiteiten en werkbladen hebben als doel om leerlingen meer te leren over de kenmerken van katten en honden en hun behoeften als gedomesticeerde dieren. De lessen, video en activiteiten bieden meer dan alleen feiten over katten en honden. Ze bieden leerlingen een inzicht in de unieke relatie die dieren al eeuwenlang delen met mensen.

Het lesprogramma en activiteiten moedigen uw leerlingen aan de belangrijkste verantwoordelijkheden die mensen hebben voor de zorg voor honden en katten te onderzoeken. En de vele verschillende manieren te ontdekken waarop mensen met deze dieren leven, over de hele wereld, van land tot land en van cultuur tot cultuur.

De leermiddelen en activiteiten zijn inclusief lessuggesties, werkbladen & verklarende woordenlijst, begeleidende film, poster, kom-in-actie flyer, leuke knutselactiviteiten en meer.

 

Honden, katten en wij lesprogramma

Docentenhandleiding en lesmateriaal (8-10 jaar) »

 

Cats, Dogs, and Us Education Programme

De begeleidende film
Een geweldige introductie op het lespakket; geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Bekijk online via Vimeo » of YouTube »

 

Honden, katten en wij lesprogramma

Kom in actie »
Extra activiteiten inclusief de belofte, teken- en schrijfwedstrijd en mini-poster over de zorg voor honden en katten

 

Honden, katten en wij lesprogramma

Activiteiten »
Knutselwerkjes, spelletjes, origami en leuke weetjes over de verzorging van honden en katten

 

Als u vragen heeft over de materialen, neem dan vooral contact met ons op. Ga naar onze Leerkrachten sectie waar u nog meer lesprogramma's kunt vinden over diverse dierenwelzijns- en natuurbehoudonderwerpen.

Cats, Dogs, and Us Video

De begeleidende video is een geweldige introductie op het lespakket en geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Bekijk de video online via Vimeo » of YouTube »

Honden, katten en wij Poster

Print deze poster » uit en hang hem op in de klas