Video: EU verenigd in de steun voor het verbod op zeehondenproducten - "Een inhumane jacht"

Dankzij al onze donateurs konden we jarenlang media en beleidsmakers meenemen het Canadese ijs op, waar we de gruwelijke commerciële zeehondenjacht vast legden.

Inmiddels hebben vele Europese beleidsmakers zich aangesloten bij IFAW's strijd om het Europese verbod op de import van zeehondenproducten te verdedigen. De Canadese regering diende een klacht in bij de Wereld Handelsorganisatie (WTO) en trok de legaliteit van het verbod in twijfel.

Onderstaande video is de eerste van een serie van drie video's waarin beleidsmakers hun steun aan IFAW's strijd uitspreken. -- ED

"Niemand kan me ervan overtuigen dat deze jacht humaan is en zo gerechtvaardigd kan worden..."

Dit vertelt David Martin, lid van het Europees Parlement en één van de zes leden die Schotland vertegenwoordigt in Brussel en Straatsburg. Terwijl een panel deze of volgende maand beslist of het importverbod van de Europese Unie op zeehondenproducten in strijd is met de internationale handelsregels, maakt dit lid van de Internationale Handelscommissie zijn mening duidelijk in deze video.

Martin nam de uitnodiging van het IFAW in de jaren '80 aan om de jacht van dichtbij te volgen. Deze ervaringen op het Canadese ijs maakten een onuitwisbare indruk. "Canada’s houding ten opzichte van de zeehondenjacht verbijsterd me,"zegt Martin. "Ik vind het vreemd dat zelfs als ze de jacht niet willen verbieden, ze nog steeds belastinggeld stoppen in dit soort activiteiten."

--BS

Ook op IFAW.org: Video: EU verenigd in de steun voor het verbod op zeehondenproducten - "Actie ondernemen"

Post a comment