Ivory Crush: oproep aan regeringen om ook hun voorraad ivoor te vernietigen

Gisteren mocht ik vol trots het IFAW vertegenwoordigen bij de vernietiging van zes ton in beslag genomen ivoor, dat lag opgeslagen in een groot pakhuis in Denver, Colorado.

Het IFAW en het WWF zijn officiële partners van de Amerikaanse overheid in deze ‘ivory crush’. Het zendt een sterk signaal naar de rest van de wereld dat de VS zich serieus verzet tegen de illegale handel in ivoor. Amerika is bezig wet- en regelgeving binnen haar eigen landsgrenzen op orde te brengen om olifanten tegen stroperij te beschermen, en nu roept het andere landen op hetzelfde te doen.

De wereldwijde crisis waar olifanten zich momenteel in bevinden wordt nog eens onderstreept door collega’s, die ik tijdens het evenement spreek. Onze regiodirecteur Noord-Amerika Jeffrey Flocken, regiodirecteur Azië Grace Gabriel, maar ook natuurbeschermers en actrices als Joely Fisher, Kristin Davis en Kirstin Bauer, en Jane Goodall en Sir Iain Douglas-Hamilton spraken door middel van een video hun steun uit aan de vernietiging van ivoor.

--AD

 

Post a comment

Deskundigen

Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Olifantendeskundige voor het IFAW
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
James Isiche, Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika / Hoofd Programma Olifanten
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika / Hoofd Programma Olifanten
Rikkert Reijnen, Manager Campagnes, IFAW Netherlands
Campaigner, IFAW Nederland
Vivek Menon, regiodirecteur Zuid-Azië
Regiodirecteur Zuid-Azië