IFAW partner in olifantenweeshuis Zambia

IFAW partner in olifantenweeshuis Zambia
dinsdag, november 12, 2013

Het International Fund for Animal Welfare (IFAW) is partner geworden van Game Rangers International (GRI) en de David Sheperd Wildlife Foundation (DSWF) in een olifantenweeshuis in Zambia. De drie organisaties zullen zich samen inzetten om olifanten in het gebied beter te beschermen.

Het Elephant Orphanage Project (EOP) is er om olifanten te redden, te rehabiliteren en terug uit te zetten in de natuur. Daarnaast biedt het bescherming aan weerloze achtergelaten kalfjes, die alleen zijn door het stropen van hun ouders voor ivoor. Het weeshuis is voor de regio uniek in zijn soort.

“Afrikaanse olifanten staan onder grote druk door aanhoudende stroperij,” zegt Azzedine Downes, directeur van het IFAW. “We zijn dan ook trots dat we partner zijn geworden van dit project in Zambia dat de levens van deze jonge dieren redt. Meer dan ooit moeten we samenwerken om het voortbestaan van deze soort te garanderen.”

Olifanten zijn tot hun tweede levensjaar uiterst kwetsbaar en afhankelijk. Veel olifantenwezen kunnen niet overleven zonder de zorg en voedzame melk van moeder. In het weeshuis krijgen de olifantenkalfjes vierentwintig uur per dag de zorg die ze nodig hebben. Samen met hun ‘nieuwe’ broertjes en zusjes leren de kleintjes het tragische verlies van hun ouders en familieleden te verwerken, in een veilige natuurlijke omgeving. 

Post a comment

Mediacontact

Rob Schaap (IFAW NL)
Contact phone:
070-3355011
Mobiele telefoon:
06-24385931
Contact email:

Deskundigen

Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Olifantendeskundige voor het IFAW
Faye Cuevas, Esq.
Stafchef, International Fund for Animal Welfare
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
James Isiche, Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Oost-Afrika
Hoofd Internationale Bedrijfsvoering
Hoofd Internationale Bedrijfsvoering
Rikkert Reijnen, Manager Campagnes, IFAW Netherlands
Campaigner, IFAW Nederland
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie