Hillary Clinton en dierenwelzijnsorganisaties bespreken olifantencrisis in New York

Mevrouw Clinton heeft een passie voor olifanten en is oprecht bezorgd over de illegale smokkel en stroperij. Ze prees de organisaties over hun samenwerking om concrete beslissingen te nemen om de laatste overgebleven olifanten ter wereld te beschermen.

Ik was uitverkoren om het IFAW te vertegenwoordigen op een vergadering in de New York Central Park Zoo op 15 juli jl.. De vergadering was georganiseerd door de Wildlife Conservation Society (WCS) en bijeengeroepen met de steun van voormalig staatssecretaris Hillary Rodham Clinton.

Tijdens deze vergadering werd een dialoog gevoerd over hoe de NGO-gemeenschap, betrokken nationale leiders en publieke figuren hun krachten kunnen en moeten bundelen om een gezamenlijke aanpak te ontwikkelen om de wereldwijde stroperij van olifanten aan te pakken.

Er werden discussies gevoerd over strategieën die stroperij effectief kunnen voorkomen, de handelsketen kunnen doorbreken door de strijd tegen illegale handel en die de vraag naar ivoor kunnen inperken. We hebben ook gesproken over de noodzaak om meer financiële en technische steun te werven om deze crisis aan te pakken en hoe een Clinton Global Initiative deze strategieën zou kunnen bevorderen.

Mevrouw Clinton heeft een passie voor olifanten en is oprecht bezorgd over de illegale smokkel en stroperij. Ze prees de organisaties over hun samenwerking om concrete beslissingen te nemen om de laatste overgebleven olifanten ter wereld te beschermen. Ze benadrukte de gevolgen voor de veiligheid van de illegale handel van wilde dieren en verwees naar de toegezegde steun van de regering Obama om deze crisis aan te pakken. Ze stemde toe om te doen wat ze kan om mee te helpen aan de bescherming van olifanten en andere diersoorten tegen de illegale handel.

Donateurs, medewerkers en partners van het IFAW kunnen met recht trots zijn dat het IFAW uitgenodigd was bij deze bijeenkomst van afgevaardigden van het WCS, the African Wildlife Foundation, Association of Zoos and Aquaria, Conservation International, National Geographic, World Wildlife Fund, Save the Elephants, International Conservation Caucus Foundation, IUCN, Clinton Global Initiative, The Nature Conservancy en TRAFFIC, om collectieve strategieën te bepalen om olifanten te redden.

 --KA

Klik hier en lees meer over het werk van het IFAW om ‘s werelds laatste olifanten te redden en te beschermen.

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika
Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika
Dr. Joseph Okori
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika en Hoofd Programma Natuurbehoud
Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Jeffrey Flocken, Regiodirecteur Noord-Amerika
Regiodirecteur Noord-Amerika
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Peter LaFontaine, Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime
Country Representative IFAW Duitsland
Country Representative IFAW Duitsland
Tania McCrea-Steele, Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie