Dieren in overstromingsgebied Pakistan hebben dringend uw hulp nodig

Een lid van het evaluatieteam bekijkt vee in een ondergelopen veld in Pakistan.

Als ik op de foto’s klik die me dagelijks bereiken, zie ik overal ondergelopen velden, en dieren die met een hongerige blik in de camera staren. Helaas maar al te bekende beelden uit het door moessonregens geteisterde Pakistan.

IFAW’s noodhulppartner in Pakistan, de RAVI Foundation, heeft ons zojuist een nieuw rapport gestuurd vanaf het overstroomde platteland. Voor hun meest recente evaluatietrip reisden de medewerkers af naar de provincie Punjab, en in het bijzonder de districten Narrowal en Sialkot.

Onderstaande noodkreet komt rechtstreeks van de hulpverleners ter plaatse:

“In het district Sialkot zijn in totaal 74 dorpen getroffen door deze ramp. Van de 1,2 miljoen inwoners van het district Narrowal zijn 62.000 mensen getroffen. Het overvloedige water heeft grote stukken landbouwgrond verwoest; duizenden hectaren rijst, parelgierst en chree staan onder een halve meter tot drie meter water. De twee laatstgenoemde gewassen worden uitsluitend verbouwd als voedsel voor de dieren.

De gewassen zijn verwoest en de akkers kunnen zeker drie maanden lang niet worden omgeploegd en opnieuw ingezaaid. Alleen al in deze twee districten verkeren als gevolg van deze ramp 85.000 dieren in nood, en zijn al 541 dieren omgekomen.”

Vorige week had de onophoudelijke regenval volgens de officiële cijfers al 84 mensenlevens geëist, en de komende dagen wordt nog meer regen verwacht.

Rana Muhammad Ashraf, inwoner van het dorp Khawa en eigenaar van acht stuks vee:

“Al mijn land staat op dit moment onder water, hele gewassen zijn beschadigd, en ik kan zeker tot november of december mijn land niet bewerken. Ik weet niet hoe ik mijn dieren eten kan blijven geven. Ze worden met de dag zwakker en ze geven steeds minder melk. Er zijn er al twee gestorven aan mond- en klauwzeer. Van de regering is hier nog niemand geweest. We hebben voer nodig voor onze dieren.”

Onze noodhulppartner heeft een plan gepresenteerd om dierenvoer beschikbaar te stellen en medische noodhulpkampen in te richten voor zo’n 1.000 dieren. Er is een hulpbedrag van 20.000 dollar nodig. Hiermee kunnen we een aantal van de zwaarst getroffen dieren een maand lang in leven houden.

Pakistan gaat al drie jaar op rij gebukt onder overstromingen als gevolg van moessonregens. In 2010 kwamen bij de zwaarste overstromingen in de geschiedenis van het land bijna 1.800 mensen om, en werden 21 miljoen mensen gedupeerd. Het IFAW stelde geld beschikbaar voor noodhulp waarmee 22.945 dieren geholpen konden worden, waaronder geiten, schapen, koeien, waterbuffels, paarden en ezels.

De hulp werd gegeven in de vorm van voedsel, medicijnen, gerecycled water en voederbakken, en steunbalken voor het bouwen van noodonderkomens. Elk jaar sinds deze eerste ramp heeft het IFAW geld beschikbaar gesteld voor noodhulp aan dieren in Pakistan.

--SW

Help ons de slachtoffers te helpen - maak nu een gift over voor de dieren die zijn getroffen door de overstromingen in Pakistan.

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Hoofd Programma Noodhulp
Hoofd Programma Noodhulp
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie