Bezoek aan de regio Oceanië

De twee dingen die ik het allerleukst vind aan mijn werk, zijn de persoonlijke ontmoetingen met onze donateurs en de bezoeken aan onze internationale kantoren over de hele wereld.

Kortgeleden kon ik die twee dingen combineren. Tijdens een bezoek aan ons regiokantoor voor Oceanië in Sydney mocht ik als gastheer optreden bij twee uitreikingsceremonies voor de Animal Action Awards. Deze onderscheidingen heb ik uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd op het gebied van dierenwelzijn. Er was een gemêleerde groep winnaars, variërend van twee biologen die onderzoek doen naar walvisgedrag, tot een negenjarig meisje dat – serieus waar – zowel een website als een televisieprogramma over dierenwelzijn verzorgt.

Voor het evenement waren Australische IFAW-donateurs uitgenodigd, zodat ik hen persoonlijk kon ontmoeten en bedanken voor hun steun, die voor ons voortbestaan onontbeerlijk is. Ook was er tijd om met hen van gedachten te wisselen over dierenwelzijn en het IFAW.

Over de hele wereld ontmoeten we respectabele, meedenkende en bij ons werk betrokken donateurs.

Waar ik ook bijzonder van heb genoten, is de tijd die ik heb kunnen doorbrengen met het geweldige IFAW-team in Sydney. Onder leiding van Isabella McCrea, onze Directeur Australië, staat de bescherming van walvissen nog altijd hoog op de prioriteitenlijst, vooral nu de offshore olie- en gasindustrie steeds sneller oprukt. Daarnaast wordt veel gedaan om inheemse Australische wilde dieren te beschermen, in het bijzonder koala’s. Deze dieren dreigen fors in aantal af te nemen onder invloed van verschillende factoren, waaronder verlies en versnippering van leefgebied. De oorzaak: de bouw van huizen en de ontwikkeling van industrieën in hun natuurlijke leefgebied. Dit is een groot probleem dat wereldwijd speelt, en dat vaak te wijten is aan onzorgvuldige landinrichting en ontoereikende wetshandhaving.

Maar ondanks alle problemen die ik dagelijks in mijn werk tegenkom, voel ik me altijd weer gesterkt door bezoeken zoals dit laatste aan Sydney. Na mijn volgende trip zal ik zeker weer bloggen.

--Fred

Post a comment