ASPCA redt dieren na orkaan Sandy in New Jersey

© IFAW/M.Booth
zondag, 4 november, 2012
NEW YORK, NY

De ASPCA® (de Amerikaanse dierenbeschermingsorganisatie) heeft op verzoek van de Ocean County Health Department en de Ocean County Sheriff’s Department in Toms River, New Jersey, haar rampenhulpteam ingezet om op land en op het water dieren op te sporen en te redden die als gevolg van de verwoestende storm in Ocean County in moeilijkheden waren geraakt. Bij deze operatie worden zij ondersteund door reddingswerkers van het International Fund for Animal Welfare (IFAW www.ifaw.org) en de Animal Rescue League of Boston, in samenwerking met de Dierenbescherming van New Jersey en Toms River Animal Control.

“Veel mensen zijn als gevolg van de storm hun huis kwijt. Wij proberen de druk voor huisdierbezitters enigszins te verlichten door ze met hun dieren te herenigen”, aldus dr. Dick Green, hoofd Rampenhulp bij het Veldonderzoeks- en Responsteam van de ASPCA. “De ASPCA is blij de autoriteiten van Ocean County bij te kunnen staan, en dankzij de ongelooflijke inzet van en samenwerking met lokale ambtenaren en andere reddingsorganisaties zijn we in staat om in actie te komen zodra we meldingen krijgen over dieren in nood. Onze prioriteit is om zoveel mogelijk dieren bij hun baasjes terug te brengen.”

Reddingswerkers van ASPCA kwamen donderdag laat in het gebied aan om samen met lokale functionarissen de situatie te beoordelen en een systeem op te zetten om baasjes met hun dieren te herenigen. Een team van acht mensen voerde gisteren zeker 30 reddingsacties uit, waarbij ontheemde huisdieren werden teruggevonden en met hun baasjes werden herenigd. Inwoners van Ocean County die een melding willen maken van dieren in nood, kunnen in heel de staat de volgende hotline bellen: 1-866-407-4787.

“In de nasleep van deze vernietigende orkaan werd het International Fund for Animal Welfare (IFAW) gevraagd om zowel te land als te water zoek- en reddingsoperaties uit te voeren voor de dieren van Ocean County”, zei Shannon Walajtys, hoofd van het IFAW Rampen-Responsteam. “Gelukkig beschikken we dankzij de PetFinder Foundation over onze truck met oplegger, volgeladen met reddingsboten en andere uitrusting, waaronder ook materiaal om tijdelijke opvang te bouwen voor dieren die achterbleven nadat hun baasjes hals over kop moesten worden geëvacueerd.”

“We zien het als een voorrecht mee te mogen helpen aan de redding van dieren die slachtoffer zijn van overstromingen en andere problemen als gevolg van de stormen in het kustgebied van New Jersey”, vult Brian O’Connor aan, manager Reddingsoperaties bij de Animal Rescue League of Boston. “Wij kunnen ervoor zorgen dat de dieren in veiligheid zijn en goed worden verzorgd, terwijl de mensen van Ocean County hun handen vrij hebben om hun leven weer op de rit te krijgen.” 

Het Veldonderzoeks- en Responsteam van de ASPCA voert regelmatig reddingsacties uit bij rampen, zoals bij de orkaan Irene en bij de tornado in Joplin, Mo. in 2011, de orkanen Gustav en Ike in 2008 en de orkanen Katrina en Rita in 2005. Ook wordt door regionale en gemeentelijke autoriteiten en andere dierenwelzijnsorganisaties regelmatig een beroep op hen gedaan vanwege hun deskundigheid op het gebied van grootschalige reddingsoperaties voor dieren.

Klik op onderstaande links voor foto’s en een video van reddingsoperaties voor dieren in rampsituaties:
Video - https://www.dropbox.com/sh/7fvvsa6qygnykk3/TyScNWv0J9
Foto’s - http://www.yousendit.com/download/WUJic0x6Q0NVVG1Ga2NUQw

Post a comment

Mediacontact

Emily Schneider (ASPCA)
Contact phone:
+1-646-784-5111
Contact email:
Leslie Terjesen (Ocean County Health Department)
Contact phone:
+1-732-600-1509
Contact email:
Rich Peterson (Ocean County Sheriff’s Department)
Contact phone:
+1-732-288-7833
Contact email:
Cynthia Carson (IFAW HQ)
Contact phone:
+1-202-210-3094
Contact email:
Jennifer Wooliscroft (Animal Rescue League of Boston)
Contact phone:
+1-617-293-3530
Contact email:

Deskundigen

Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Cora Bailey
Oprichter, Community Led Animal Welfare (CLAW)
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
Jan Hannah
Projectleider Northern Dogs
Kate Nattrass Atema, Hoofd Programma Huisdieren
Hoofd Programma Huisdieren
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Nancy Barr, Hoofd Educatie
Hoofd Educatie
Projectcoördinator ‘Blijf van mijn Dier’
Hoofd Noodhulpteam