Matt Collis, Hoofd Beleidszaken & Campagnes, Australië

Matt Collis

Hoofd Beleidszaken & Campagnes

Matt Collis is hoofd Beleidszaken & Campagnes op het IFAW-kantoor in Sydney, Australië.

Matt werkt al sinds 2005 bij het IFAW. Hij begon op ons kantoor in Londen, waar hij bij alle IFAW-campagnes betrokken was en de contacten met de Britse overheid coördineerde. Na zes jaar, in 2011, stapte hij over naar Sydney.

Bij IFAW Oceanië zet hij zich vooral in voor de bescherming van walvissen in deze regio en voor de prachtige diersoorten die uitsluitend in Australië voorkomen, zoals koala’s, wombats, en kangoeroes.

Hij maakt op diverse aandachtsgebieden gebruik van zijn kennis van politieke verhoudingen en zijn ervaring als campagneleider: de Japanse walvisjacht in de Zuidelijke IJszee, olieboringen in Australische wateren, het scheepvaartverkeer rond Nieuw Zeeland, en ontwikkelingen die het leefgebied van de koala bedreigen. 

Matt is al eens als getuige-deskundige opgeroepen door de Australische Senaat, houdt presentaties voor parlementscommissies en juristenpanels en levert op Australische media regelmatig commentaar op wildlifezaken.

Matt ontving een uitnodiging om de Australische overheidsdelegatie bij CITES (Conventie inzake de Internationale Handel in Bedreigde Uitheemse Dieren en Planten) en de IWC (Internationale Walvisvaartcommissie) te adviseren en om de jaarlijkse congressen van deze organisatie namens het IFAW bij te wonen.